Lekker slapen voor elk budget!

Matrassen

De basiseigenschappen van een matras zijn per type verschillend. Als u deze eigenschappen per type matras kent kunt u eenvoudiger een matras uitzoeken die bij u past. Comfort, kwaliteit, warmte-isolatie en vochtdoorlaatbaarheid zijn de belangrijkste matraseigenschappen. Maar ook stabiliteit, sterkte en duurzaamheid zijn belangrijke eigenschappen van een matras. Wij kunnen u helpen de beste keus te maken voor uw persoonlijke voorkeur. Samen zoeken we de beste matras voor u.

Matrassen zijn er in verschillende uitvoeringen:

Pocketvering

Koudschuim

Traagschuim (nasa)

Matrassen zijn in alle maten verkrijgbaar. Ook met schuine en ronde kanten. Verschil in dikte is ook mogelijk. Een maatwerk matras hoeft ook niet duur te zijn.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bodytop

Een body top/ topdekmatras is een 6 of 8 cm dunne matras die op de bestaande matras wordt geplaatst. Een body top creëert een heerlijk zacht en aangenaam ligcomfort, en is gemakkelijk te keren en te luchten. De body tops hebben een kern van koudschuim, latex of traagschuim/nasa en zijn in vele maten te leveren.

Heeft u twee aparte eenpersoons matrassen dan kunt u door het plaatsen van een tweepersoons body top de vervelende naad tussen de twee matrassen wegwerken.

Bij twee elektrische verstelbare bedbodems of boxsprings kiest u natuurlijk voor twee aparte body tops of een splittopper.

Ook voor caravans, campers en boten zijn bodytops/topdekmatrassen op maat te maken b.v. voor een frans bed of in de punt van een boot.

Boxspring

Een goede boxspring is een gestoffeerde en verende bedbodem. Dit bodemtype onderscheidt zich van de andere soorten door de verticale vering over het totale oppervlak (lengte en breedte). De springveren functioneren vrijwel onafhankelijk van elkaar en zijn geplaatst op een stabiele bodem. Bedbodems met springveren kunnen een goede indrukbaarheid ter hoogte van schouders en het bekken bieden.

Een boxspring in combinatie met een matras die bij u past, ontstaat een zeer regelmatig slaapklimaat. De ventilatie en vochtregulatie gedurende de nachtrust is optimaal. Door de isolerende luchtlaag onder het matras condenseert het transpiratievocht en het in de lucht aanwezige vocht niet onder uw matras, maar aan de onderzijde van de boxspring. De levensduur van uw matras zal hierdoor langer worden.

Er zijn gestoffeerde boxspringcombinatie in verschillende stijlen en stoffen, boxsprings kunnen vrijstaand geplaatst worden en worden voorzien van een hoofd- en voetbord en van diverse soorten poten. Een nieuw systeem op het gebied van boxsprings is het Scandinavische Slaapsysteem.

 

 

Lattenbodem

Tot een goed slaapsysteem behoort nog steeds de lattenbodem. Een goede lattenbodem is voorzien van gelaagde gebogen beukenhouten latten. De lattenbodems zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar tevens hand verstelbaar of elektrisch. Bij een lattenbodem wordt rekening gehouden met bredere heupen, bredere schouders of een smallere taille.

Let op! Koop geen berkenhouten bodems. Dit zijn de goedkopere lattenbodems die maar een aantal jaar meegaan.

De voordelen van een lattenbodem zijn:

• Zeer goede steun

• Zeer goede vorming

• In elektrisch verstelbare uitvoering betaalbaar

• Goede ventilatie

• Met bovenliggende kappen geen harde randen

• Door de verschillende zones bij de schouder, taille en heup is deze bodem zeer goed geschikt om bv. rugklachten op te lossen of te verminderen

De nadelen van een lattenbodem zijn:

• Er zijn nog steeds slechte lattenbodems op de markt

• Niet elke lattenbodem is geschikt voor een pocketveer matras

• De lattenbodem niet gebruiken in een vochtige slaapkamer

• Een rolbodem is geen lattenbodem

Vragen?

Bel ons

Dat kan elke dag van

9:00 - 21:00

contactSOM 

06-12879395

Of stuur ons een bericht

en wij nemen zo snel mogelijk contact op

Agenda

Geen evenementen

Aantal bezoekers

Vandaag 41

Gisteren 76

We hebben 61 bezoekers online